آنچه درباره بازار بروجرد باید بدانید؛

رضا مقدسی؛

۱۸بنای تاریخی در محدوده بازار تاریخی بروجرد وجود دارد

۱۸بنای تاریخی در محدوده بازار تاریخی بروجرد وجود دارد
رئیس اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی بروجرد گفت: 18بنای تاریخی در محدوده بازار تاریخی بروجرد وجود دارد.؛

مهدی گودرزی رئیس اداره میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی بروجرد در گفت و گو با رضا مقدسی خبرنگار پایگاه خبری اندیشه زاگرس گفت:شهر بروجرد در روند تاریخی خود، از ساختار اقتصادی متناسب با ضرورت های زمانه برخوردار بوده و بازار تاریخی آن به عنوان نبض حیاتی اقتصاد همیشه پررونق درخشیده است.این بازار همزمان با شکل گیری شهر و در مرکز چهار محله اصلی تاریخی بنام های دوانگه، یخچال ،رازان و بروا و صوفیان ساخته شده است.


گودرزی افزود: عمده ترین کاربری در محلات چهارگانه قدیمی شهر بروجرد مسکونی و پس از آن کاربری تجاری می باشد. در میان این چهار محلات ،محله دودانگه ارتباط تنگاتنگی با بازار قدیمی شهر داشته و بیشترین کاربری آن تجاری می باشد.

مهدی گودرزی ادامه داد :هربازار معمولا شامل یک یا چند راسته اصلی و راسته های فرعی بوده و در هر راسته کالا و خدمات خاصی را عرضه می کردند. فضای سراها و کاروانسراها در پشت دکانهای بازار اصلی بودند و کار خدمات رسانی به بازار اصلی را انجام می دادند.
بازار بروجرد نزدیک به ۱۰ هکتار ۹ سرا و کاروانسرا بوده و تعداد ۱۷ راسته فرعی مانند راسته بزازها ،زرگرها،مسگرها ،لحاف دورها،چلنگران ،نمد مالان و… می باشد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد در پایان گفت:مشاغل و حرفه هایی که در گذشته در بازار فعالیت می کردند نزدیک به ۱۰۰ حرفه بوده و اکنون حدود ۱۵ حرفه سنتی آن هنوز فعال و مشغول فعالیت می باشند در محدوده اطراف بازار تاریخی ۱۸ بنای تاریخی قرار دارد که اهم آنها مسجد جامع و مسجد امام می باشند که شاخصه کشوری دارند
بازار تاریخی بروجرد به شماره ۳۲۷۲۲ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

رضا مقدسی

خبرنگار؛

رضا مقدسی
رضا مقدسی
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.