کد خبر : 4171
تاریخ انتشار : سه شنبه 29 آبان 1403 - 5:19
-

ابرچالش‌های یک جهان شهر؛؛

اکبر بابایی مفرد؛

خرم‌آباد میزبان کنفرانس بین‌المللی محیط زیست و سلامت شهری

خرم‌آباد میزبان کنفرانس بین‌المللی محیط زیست و سلامت شهری

پایگاه خبری اندیشه زاگرس، یادداشت/ اکبر بابایی مفرد؛ شهر خرم‌آباد یکم و دوم آذر ماه امسال میزبان کنفرانس بین المللی محیط زیست و سلامت شهری است. این میزبانی به دنبال عضویت شهر خرم‌آباد در مجمع شهرداران آسیایی صورت گرفته که البته تاکنون آورده‌ای برای مرکز لرستان به دنبال نداشته و اگر هم عوایدی بوده توسط


پایگاه خبری اندیشه زاگرس، یادداشت/ اکبر بابایی مفرد؛ شهر خرم‌آباد یکم و دوم آذر ماه امسال میزبان کنفرانس بین المللی محیط زیست و سلامت شهری است. این میزبانی به دنبال عضویت شهر خرم‌آباد در مجمع شهرداران آسیایی صورت گرفته که البته تاکنون آورده‌ای برای مرکز لرستان به دنبال نداشته و اگر هم عوایدی بوده توسط شهرداری و شورای شهر به درستی در بین شهروندان که صاحبان اصلی شهر به شمار می‌روند منعکس و منتشر نشده است.

اما جدای از جوانب سربسته، عضویت شهرداری خرم‌آباد در مجمع شهرداران آسیایی و عواید و مثبت و منفی این عضویت و اینکه کنفرانس پیش رو چه دردی از مشکلات محیط زیست شهری و سلامت شهروندان را درمان خواهد کرد، به بررسی محیط زیست شهری و عوامل تاثیرگذار بر آن در جوامع در حال توسعه می‌پردازیم تا به اهمیت محیط زیست شهری و رابطه‌ی مستقیم آن با سلامت شهروندان پی ببریم، روابط و ویژگی‌هایی که در شهر خرم‌آباد آنطور که شایسته است توسط مدیریت شهری و برای حفظ محیط زیست و سلامت شهروندان طرح ریزی، مدیریت و اجرا نشده‌اند.

در بیش‌تر کشورهای در حال توسعه، شهرها با مسائل و مشکلات زیست محیطی فراوانی مواجه هستند. نبود روش‌های صحیح جمع‌آوری و دفع زباله، مشکل تامین آب آشامیدنی سالم ، شبکه‌ی جمع آوری و تصفیه فاضلاب‌ها ،استقرار نابجای فعالیت‌های مزاحم ،آلودگی‌های ناشی از وسایل نقلیه و… نمونه‌هایی از رایج‌ترین مشکلات زیست محیطی شهرها به شمار می‌آیند که هر یک به تنهایی می‌توانند سلامت شهروندان را به خطر بیاندازند.

در واقع عوامل موثر بر محیط زیست شهری عبارتند از: انواع آلودگی و نحوه‌ی کنترل آن‌ها، فاضلاب شهری و مدیریت آن، زباله و نحوه‌ی جمع آوری و بازیافت آن، پارک و فضای سبز، مبلمان شهری، عوامل طبیعی، جمعیت شهرنشین، آب آشامیدنی سالم و توسعه‌ی حمل و نقل غیرموتوری که علاوه بر این موارد، طغیان جانوران موذی، هجوم سگ‌های بلاصاحب و ترافیک سرسام آور را بایستی به این عوامل در خرم‌آباد اضافه کرد.

البته نباید فراموش کرد که هیچ شهری از آمادگی کامل برای تضمین پایداری خود در آینده برخوردار نیست، اما این آمادگی در شهر خرم‌آباد با توجه به نظام مسائل و مشکلاتی که از گذشته تا به حال در آن ایجاد شده در پایین‌ترین حد خود قرار دارد و همین بی برنامگی و عدم آمادگی در برابر چالش‌های زیست محیطی، اجرای برنامه‌های کوتاه مدت و غیرکارشناسی را به دنبال داشته و همین امر موجب شده تا فرصت‌های توسعه به چالش تبدیل شوند و سلامت، رفاه و آسایش شهروندان را به مخاطره بیاندازند.

همانطور که می‌دانید خرم‌آباد چالش‌ها و مشکلات عدیده‌ای دارد که عمده‌ترین آن‌ها در حوزه محیط زیست شهری ابر چالشی به نام پسماندهای شهری است، در شهر خرم‌آباد به صورت روزانه ۵۰۰ تن زباله تر و خشک تولید می‌شود اما متاسفانه این حجم از پسماندهای شهری به ابتدایی‌ترین روش‌ها جمع آوری و دفن می‌شوند که روش‌های سنتی دفع پسماندها در سال‌های اخیر مشکلات فراوانی برای خرم‌آباد ایجاد کرده و هنوز متولیان امر نتوانسته‌اند برای رهایی از این معضل چاره‌ای بیاندیشند.

حال با توجه به این‌که قرار است کنفرانس بین المللی محیط زیست و سلامت شهری در خرم‌آباد برگزار شود، امیدواریم شورای شهر، شهرداری و دیگر مسئولان مرتبط بر روی چند مساله‌ی خیلی مهم «مدیریت و توسعه چرخه آب شهری» «آلودگی‌های شهری و راه‌های کنترل آن‌ها» و «مدیریت بهینه پسماند و اقتصاد حاصل از آن» تمرکز کرده و با استفاده از تجربیات شهرداران آسیایی و برنامه ریزی صحیح و قابل اجرا وضعیت فعلی شهر خرم‌آباد را در حوزه‌های مورد اشاره ترمیم و بهبود ببخشند.

خبرنگار؛

محمد مهدی تقی زاده
محمد مهدی تقی زاده

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.